Zorg

Bij Senes Zorg kunt u terecht voor alle vormen van ouderenzorg. In een persoonlijk gesprek kijken we graag samen met u welke zorg u nodig heeft. Tijdens dit gesprek brengen we al uw wensen ten aanzien van uw zorg in kaart. Naar aanleiding van dit gesprek stellen wij uw zorgplan samen. De zorg wordt verleend door gekwalificeerde en betrokken zorgprofessionals. Wij werken met kleine teams van maximaal drie zorgverleners. Regelmatig evalueren wij de gang van zaken, zodat wij u de best mogelijke zorg kunnen blijven verlenen.
Om uw zorg vergoed te krijgen, heeft u een indicatie nodig. Indien u hiervan nog niet in het bezit bent, helpen wij u graag op weg bij het verkrijgen van de gewenste indicatie.

Soorten zorg

 • Persoonlijke verzorging
 • Verpleging
 • Begeleiding
 • Huishoudelijke hulp
 • Keuzevrijheid

Persoonlijke verzorging

Onze zorgspecialisten bieden persoonlijke verzorging. Dit is de algemene dagelijkse verzorging die u normaal gesproken zelf uitvoert. Hierbij kunt u denken aan douchen, wassen, aankleden, haar- en huidverzorging en toiletgang. Ook ondersteunen bij eten en drinken, het aanbrengen van een prothese, het aan- en uittrekken van steunkousen vallen onder persoonlijke verzorging.
Centraal bij persoonlijke verzorging staat uw autonomie. Dit wil zeggen dat onze zorgverleners rekening houden met wat u zelf kunt.

Verpleging

Onder verpleging valt bijvoorbeeld stomazorg, wondverzorging, het geven van medicijnen, pijnbestrijding, katheterzorg of het inbrengen van een maagsonde. Onze zorgprofessionals bieden u de beste oplossing in uw situatie. Voorop staat hierbij het herstel van uw gezondheid of het voorkomen van verergering van uw ziekte of aandoening. Hierbij hoort ook verlichting van lijden en ongemak. Daarnaast houdt de verpleegkundige u op de hoogte van uw ziekteverloop en het hoe en waarom van bepaalde handelingen.

Begeleiding

Als gevolg van een ziekte of aandoening kan het zo zijn dat u niet alles wat u gewend was te doen, nog steeds zelfstandig kunt doen. Onze zorgspecialisten kunnen u in dit geval een stuk begeleiding bieden zodat u zelfstandig  kunt blijven. Begeleiding kan bijvoorbeeld van pas komen bij ziekenhuisbezoek, het maken van uitstapjes, winkelen of het bijhouden van uw administratie.

Huishoudelijke hulp

Wanneer het voor u als gevolg van een lichamelijke beperking steeds moeilijker wordt uw huis netjes te houden, kunt u bij ons terecht voor huishoudelijke hulp. Onze huishoudelijke hulpen kunnen u niet alleen helpen met het schoonhouden van uw huis, daarnaast helpen zij indien gewenst ook bij het doen van de boodschappen en het verzorgen van de maaltijd.

Keuzevrijheid

Wanneer u zorg nodig heeft, bent u volledig vrij zelf uw thuiszorgorganisatie te kiezen. Mocht u al zorg krijgen van een organisatie en niet tevreden zijn over de geleverde zorg, heeft u de vrijheid om over te stappen naar een andere thuiszorgorganisatie.

Maak een afspraak

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht